top of page

 

Stavanger Vinforum inviterer til vinsmaking med Ole Martin Alfsen på

Gaffel & Karaffel

 

Onsdag den 5. mars kl. 19.00 – 22:30

 

Kjære vinvenner,

 

Ole Martin Alfsen, også kjent som OMA, kommer til Stavanger Vinforum onsdag 5.mars.

En av Norges mest kjente kokker og sommelierer, Ole Martin Alfsen deler av sin kunnskap og tar oss med på en unik smaking.

Noe av det OMA sier om seg selv:  Jeg ble tidlig i karrieren opptatt av vinens rolle i måltidssammenheng. Dette førte til at jeg endelig i 2000 tok vinkelnerutdannelse i regi av Gastronomisk Institutt. Dette førte til at jeg etter 4 uforglemmelige år på Palace Grill, og totalt 15 fantastiske år i restaurantbransjen, i 2001 tok skrittet videre ut av restaurant og inn på Gastronomisk Institutt og senere Kulinarisk Akademi. 

Her fikk jeg muligheten til å bygge videre på sommelierutdannelsen med et toårig Diploma-studie på vin og brennevin i regi av engelske WSET, som jeg fullførte i 2003. 

Tiden etter restaurantbransjen har bydd på utrolig varierte arbeidsdager og oppgaver. Jeg har undervist og holdt kurs om mat, drikke og ikke minst mat og drikke i kombinasjon. Jeg har vært involvert i flere TV-produksjoner, snakket om mat og drikke i radio, skrevet og medvirket til flere bøker, jobbet som vinskribent for NTB Fakta og i Dagens Næringsliv, hatt ansvar for Vinkelnerutdannelsen og bygget opp Vinmonopolets interne utdanningsprogram for mat og vin i kombinasjon, for å nevne noe. 

I 2013 lanserte jeg også min første vin under egen merkevare OMA, og OMA-universet har vokst og utviklet seg siden den gang og er i stadig utvikling.

Ole Martin Alfsen presenterer følgende 8 viner for oss denne kvelden:

Vinnavn   VPnr    Pris     

OMA Branco 15387801 kr  155,00    

OMA Pet Nat 13017101 kr  240,00    

OMA Alvarinho 15394701 kr  200,00    

OMA W 2023 14971601 kr  299,00    

       

OMA Piemonte Rosso BiB 15091906 kr  515,00    

XIN OMA Rubini 2022 15797701 kr  215,00    

OMA R 2023   kr  299,00    

OMA Pinot Noir 2022 15414801 kr  390,00    

Etter smakingen kl 20:30 serveres en toretter i restauranten på Gaffel & Karaffel
 

Forrett:

Paella med villreker, akkar, blåskjell og hjerteskjell

Vinanbefaling: OMA Alvarinho 

 

Hovedrett:

Grillet Andebryst med skysaus, bakte rotgrønnsaker og potetpuré

Vinanbefaling: OMA Pinot Noir

 

(Vin til maten betales direkte til restauranten).

 

Kun smaking medlem: kr 750,-

Kun smaking ikke medlem: kr 850,-

 

Smaking og middag medlem: kr 1375,-

Smaking og middag ikke medlem: kr 1475,-

Medlemskap i Stavanger Vinforum 2024 gjelder for 1 person og gir tilgang til å kjøpe rabatterte billetter på våre arrangement. 18 års aldersgrense.

Billetter er kun tilgjengelig via TicketCo

 

Hjertelig velkommen!

© 2016 by Stavanger Vinforum

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page