STAVANGER VINFORUM
Masterclass med Dominik Huber fra Terroir al Limit
- 24. November kl 19, Victoria Hotel, 40 plasser
Vi har gleden av å invitere våre medlemmer til en spennende smaking med Dominik Huber.
”Terroir uten grenser. Bare navnet forteller hva vinmaker og eier Dominik Huber ønsker å lage i Priorat. Viner som sprenger grenser for hva man har trodd har vært mulig i området. Dominik lager delikate og finesse pregede viner fra et område som i en lang periode er og har vært preget av alkohol- og eikepregede viner.
Siden starten i 2001 har Dominik funnet de beste og eldste plottene i stupbratte åssider der de hundre år gamle vinstokkene gjerne vokser på terrasser som klamrer seg fast til et særdeles skrint jordsmonn. Kun muldyr, esler og folk med klatresko kommer seg frem her. For å utrykke det han ønsker i vinene sine har Dominik kastet ut de små eikefatene og kun beholdt de store. Bygget sement tanker til gjæring og modning. Disse grepene har gjort at vinene til Terroir al Limit er usedvanlige lekre, ærlige, uspanske, ekstremt konsentrerte og fruktdrevne.
Druene som benyttes er Garnatxa, Cariñena, Pedro Ximenez, Muscat d'Alexandria, Macabeu og Garnatxa Blanca. I dag regnes huset som kanskje det beste og mest grensesprengende huset i Spania. Fra 2015 årgangen er Dominik i gang med sitt nye prosjekt Terroir Historic der de kjøper økologiske druer, vinifiserer og modner i sement tanker etter gamle tradisjoner.”
Følgende viner blir presentert:
Vinmonopol nr. Produkt Pris
5373201 Terroir Historic Priorat Blanc kr 259,90
5373301 Terroir Historic Priorat Negre kr 259,90
3506501 Terra de Cuques kr 334,90
3507101 Pedra de Guix kr 499,90
3506701 Torroja Vi de Vila kr 339,90
3506601 Arbossar kr 519,90
3506801 Dits del Terra kr 499,90
3506901 Les Manyes kr 1349,90
3507001 Les Tosses kr 1349,90
Etter vinsmakingen serveres en 2 retters middag der vi dekker på i salongene.
Pris: 450,- pr. person, kun vinsmaking.
Pris 790,- pr. person, inkl. 2 retters middag. Vin/øl til maten selges separat.
Sted: Victoria Hotel Stavanger
Tid: Fredag 24. november kl. 19.00
MENY
Grillet Sjøkreps, tartar av kamskjell og laks, yuzu majones
Grillet Lammesadel, Confitert Lammebog, hviløkpurè, brent purre, pommes anna, cider saus
Deltakeravgift innbetales på forskudd til Stavanger Vinforum, kontonr. 9686 05 02981. Bindende påmelding, begrenset antall plasser!