

STAVANGER VINFORUM
Stavanger Vinforums Vinmesse 2022
FRANKRIKE
Lørdag 14. mai 2022 på Clarion Hotell
Prisutdeling for Vinmessens beste viner 2022
Stavanger Vinforum hadde "Frankrike” som tema på vinmessen 2022. Smakekomitéen hadde i oppdrag å plukke ut sin utvalgte viner i to klasser. Fra alle regionene var det mye kvalitetsvin og derfor flere kandidater til de 2 prisene. Gjennmsnittspris på vinene på messen var kr 300,- derfor har smakekomitèen kåret beste viner over og under kr 300,-
Smakekomitéen valgte tilslutt ut følgende viner:
Beste vin under kr 300,- er fra Rhône, Saint-Joseph:
Deschants Rouge 2019
Produsent: M. Chapoutier
Varenummer: 5095501 Pris kr. 259,90
Importør er Signature Wines
Begrunnelse: En rødvin fra en litt undervurdert region i nord-Rhône som er klart drue og områdetypisk
_______________________________________________________________________
Beste vin over kr 300,- er fra Montagne de Reims, Champagne:
Camille Savès Bouzy Grand Cru Brut Millèsime 2012
Produsent: Camille Savès
Varenummer: 7629201 Pris kr 478,00
Importør er Moestue Grape Selections AS
Begrunnelse: Moden årgangschampagne til en god pris, Pinot Noir dominert og med fint autolysepreg (aroma fra bunnfallet), god balanse og lengde.
Stavanger Vinforum gratulerer vinnerne og takker alle vinimportører for et spennede og bredt utvalg viner fra Frankrike.
Frankrike
Stavanger Vinforum kan igjen presentere Frankrikes mangfold som vinland. Frankrike har et variert klima og jordsmonn som gjør at vindruene har ulike vekstforhold. Den lange vintradisjonen gjør at man får karakterfulle viner som gjenspeiler de ulike distrikter. Så godt som alle de best kjente druetypene og de forskjellige vinstilene har sitt opphav fra fransk tradisjon.
Generasjon etter generasjon med ambisiøse vinbønder har raffinert, utviklet og tålmodig tilpasset druer og teknikker til de respektive "terroirene" det mangfoldet landet har å by på. Århundrer med eksperimentering har resultert i verdens strengeste kvalitetskontroll, som en gang for alle er slått fast i Appellation d’Origine Contrôlée (AOC), den franske vinloven. Denne har igjen skapt skole og er modell for tilsvarende reguleringer over store deler av den vindyrkende verden.
Program
Aktivitet: Fra: Til
Registrering 11:00 15:00
Forkurs med vin – kort innføring i vinsmaking (Victoriasalongen) 11:30 12:00
Åpning av vinmessen 12:00
Smakesalene åpner 12:00 18:00
Lunsjbuffet 12:00 16:00
Registrering for privatmedlemmer foregår i hotellets inngang til Stavanger Hall, for sponsorer er registreringen i Barområdet. Alle deltakere får detaljert program med oversikt over viner for smaking, lunsjbillett samt sitt eget smakeglass med Stavanger Vinforums logo til odel og eie.
Ved kjøp av billett må du skrive ut denne (eller lagre den på din mobil) og ta den med på vinmessen. Koden på billetten vil bli skannet og gi deg adgang til vinmessen. Kjøp av billett krever medlemsskap i Stavanger Vinforum. Dette kan kjøpes samtidig gjennom TicketCo, og gjelder for 2 personer i 1 år.
Det er egne billetter til seminarer du melder deg på, så skriv også ut disse og ta de med. Vær oppmerksom på at det er forhåndspåmelding med tidspunkt på alle seminarene når du kjøper billett. Seminarene blir ofte fullbooket, og det vil ikke være mulig å endre tidspunkt underveis!
Seminaroversikt
Det er 3 åpne seminar du som deltaker kan melde deg på. Prisen pr seminar 250 - 275,-.
Maison Champy - Burgund 12:15-13:00, 13:30-14:15, 14:45-15:30
(v/sjefsvinmaker Dimitri Bazas)
Opplev flytende historie i vinene til Maison Champy med sjefsvinmaker Dimitri Bazas. Vinhuset Champy har sine røtter helt tilbake til 1720, og er dermed det eldste vinhuset i Burgund. Med base i en av de mest historiske bygningene i sentrum av Beaune, er de internasjonalt anerkjent for kvaliteten på sine Côte de Nuits og Côte de Beaune-viner.
Le Domain Frédéric Lornet - Jura 12:15-13:00, 13:45-14:30, 15:00-15:45
(v/vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré)
Vinene presenters av vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré som er kjent for sin flytende poesi og humor i en lystig kombinasjon.
Frédéric Lornet eier og driver Abbaye de la Boutière i Montigny-lès-Arsures. En liten landsby like utenfor Arbois i Franche-Comté / Jura regionen i Frankrike. Han lager klassiske franske viner med bl.a. Chardonnay, Messagelins, Pinot Noir og Trousseau druene.