top of page

Stavanger Vinforums Vinmesse 2022

FRANKRIKE

Lørdag 14. mai 2022 på Clarion Hotell
 

Prisutdeling for Vinmessens beste viner 2022
Stavanger Vinforum hadde "Frankrike” som tema på vinmessen 2022. Smakekomitéen hadde i oppdrag å plukke ut sin utvalgte viner i to klasser. Fra alle regionene var det mye kvalitetsvin og derfor flere kandidater til de 2 prisene. Gjennmsnittspris på vinene på messen var kr 300,- derfor har smakekomitèen kåret beste viner over og under kr 300,-
Smakekomitéen valgte tilslutt ut følgende viner:
Beste vin under kr 300,- er fra Rhône, Saint-Joseph:
Deschants Rouge 2019
Produsent: M. Chapoutier
Varenummer: 5095501 Pris kr. 259,90
Importør er Signature Wines
Begrunnelse: En rødvin fra en litt undervurdert region i nord-Rhône som er klart drue og områdetypisk
_______________________________________________________________________

Beste vin over kr 300,- er fra Montagne de Reims, Champagne:
Camille Savès Bouzy Grand Cru Brut Millèsime 2012
Produsent: Camille Savès
Varenummer: 7629201 Pris kr 478,00
Importør er Moestue Grape Selections AS
Begrunnelse: Moden årgangschampagne til en god pris, Pinot Noir dominert og med fint autolysepreg (aroma fra bunnfallet), god balanse og lengde.

Stavanger Vinforum gratulerer vinnerne og takker alle vinimportører for et spennede og bredt utvalg viner fra Frankrike.

 

Frankrike
 

Stavanger Vinforum kan igjen presentere Frankrikes mangfold som vinland. Frankrike har et variert klima og jordsmonn som gjør at vindruene har ulike vekstforhold. Den lange vintradisjonen gjør at man får karakterfulle viner som gjenspeiler de ulike distrikter. Så godt som alle de best kjente druetypene og de forskjellige vinstilene har sitt opphav fra fransk tradisjon.

 

Generasjon etter generasjon med ambisiøse vinbønder har raffinert, utviklet og tålmodig tilpasset druer og teknikker til de respektive "terroirene" det mangfoldet landet har å by på. Århundrer med eksperimentering har resultert i verdens strengeste kvalitetskontroll, som en gang for alle er slått fast i Appellation d’Origine Contrôlée (AOC), den franske vinloven. Denne har igjen skapt skole og er modell for tilsvarende reguleringer over store deler av den vindyrkende verden.

Program

Aktivitet:                                                                                               Fra:                  Til

Registrering                                                                                         11:00                15:00

Forkurs med vin – kort innføring i vinsmaking (Victoriasalongen)       11:30                12:00

Åpning av vinmessen                                                                           12:00

Smakesalene åpner                                                                             12:00               18:00

Lunsjbuffet                                                                                            12:00               16:00

 

Registrering for privatmedlemmer foregår i hotellets inngang til Stavanger Hall, for sponsorer er registreringen i Barområdet. Alle deltakere får detaljert program med oversikt over viner for smaking, lunsjbillett samt sitt eget smakeglass med Stavanger Vinforums logo til odel og eie.

Ved kjøp av billett må du skrive ut denne (eller lagre den på din mobil) og ta den med på vinmessen. Koden på billetten vil bli skannet og gi deg adgang til vinmessen. Kjøp av billett krever medlemsskap i Stavanger Vinforum. Dette kan kjøpes samtidig gjennom TicketCo, og gjelder for 2 personer i 1 år.

 

Det er egne billetter til seminarer du melder deg på, så skriv også ut disse og ta de med. Vær oppmerksom på at det er forhåndspåmelding med tidspunkt på alle seminarene når du kjøper billett. Seminarene blir ofte fullbooket, og det vil ikke være mulig å endre tidspunkt underveis!

Seminaroversikt

Det er 3 åpne seminar du som deltaker kan melde deg på. Prisen pr seminar 250 - 275,-.

Maison Champy - Burgund                                       12:15-13:00,  13:30-14:15,  14:45-15:30

(v/sjefsvinmaker Dimitri Bazas)

Opplev flytende historie i vinene til Maison Champy med sjefsvinmaker Dimitri Bazas. Vinhuset Champy har sine røtter helt tilbake til 1720, og er dermed det eldste vinhuset i Burgund. Med base i en av de mest historiske bygningene i sentrum av Beaune, er de internasjonalt anerkjent for kvaliteten på sine Côte de Nuits og Côte de Beaune-viner.

Le Domain Frédéric Lornet - Jura                                 12:15-13:00,  13:45-14:30,  15:00-15:45

(v/vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré)

Vinene presenters av vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré som er kjent for sin flytende poesi og humor i en lystig kombinasjon.
Frédéric Lornet eier og driver Abbaye de la Boutière i Montigny-lès-Arsures. En liten landsby like utenfor Arbois i Franche-Comté / Jura regionen i Frankrike. Han lager klassiske franske viner med bl.a. Chardonnay, Messagelins, Pinot Noir og Trousseau druene.

Ch. Coufran og Ch. Verdignan - Bordeaux              12:30-13:15,  14:00-14:45,  15:15-16:00

(v/Frédéric Vicaire)

Vinene presenters av Frédéric Vicaire som styrer over både Ch. Verdignan og Ch. Coufran.  Ch. Coufran har vært i familen Miailhe’s eie siden 1924. Vinene viser to ulike stilarter for Médoc-regionen og er viner du ikke bør gå glipp av.

Årets hovedsponsorseminar - Champagne De Sosa og Bruno Paillard

Champagne De Sosa -Vinplanten har røtter kalt "pivots", som går ned inntil 12 meter for å trekke ut salter og sporstoffer fra krittet. Champagne De Sousa ligger i landsbyen Avize som er kun en av 6
landsbyer som er klassifisert som 100 % Grand Cru Chardonnay. De Sousa eier 11 hektar med vinmarker i noen av Champagnes beste områder, som Avize, Cramant og Oger. Champagne Bruno Paillard oppstod etter grunnleggerens ønske om å lage en champagne som er forskjellig fra alle andre; ekstremt rent.
BRUNO PAILLARD-stilen er et ekteskap av eleganse og kompleksitet.Brusingen må være delikat. Boblene er veldig små, nesten mikroskopiske, men det er de som frigjør vinens aromaer og gir den en
jevn og kremet tekstur på ganen.

bottom of page